Szivárvány Óvoda
Eszterlánc Tagóvoda
3300 Eger Remenyik Zs. utca 17.
06-30-201-2986
remenyikovi@ekvi.hu
2017.04.01. HétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntek
Tízórai abcde
Ebéd bcdef
Uzsonna cdefg

Gyászolnak a Belvárosi Óvodák


Ismét egy kiváló kolléganőtől kell búcsúznunk.
Rácz Aliz Adél a Katica Tagóvoda (Széchenyi utca) óvodapedagógusa hosszú szenvedés után 2018. szeptember 20.-án este örökre lehunyta szemeit...

Első és egyetlen munkahelye ez az óvoda volt. 36 éven keresztül meghatározta személyiségével, munkájával az intézmény arculatát, sikerességét, elismertségét.
A precizitás, példamutatás és segítőkészség jellemezte. Színvonalas módon vett részt a fiatalok gyakorlati tapasztalatszerzésében, fejlődésüket segítette évtizedekig gyakorlatvezetőként, mentorként.

Kreatív, igényes, ember, és kedves, szerény, segítőkész kolléga volt. Sugárzott belőle a gyermekszeretet, a pálya iránti elhivatottság.
Igazi pedagógusként minden óvodása fontos volt számára. Gyermekek sokaságának volt szeretett óvó nénije, a régebbi óvodásai is visszajártak hozzá látogatóba. Szeretettel vették körül a gyerekek, ő pedig magával ragadóan, a személyes varázsával, kellemesen, kedvesen, szakmai meggyőződéssel, kiváló szakmai felkészültséggel, emberségével nevelte a rábízott gyermekeket az óvodai élet szép és nemes világában.

Betegsége alatt is az optimizmus, bizakodás jellemezte.
Sajnos a természettel vívott harcban alulmaradt...


2018. október 6.-án délelőtt 10 órakor csak a hamvait helyezzük örök nyugalomra Egerben a Grőber temetőben, emlékét, személyiségét szívünkben örökké megőrizzük.

Nyugodj békében Alizkánk...


Bemutatkozunk


"Foglalkozzunk meleg, sugárzó szeretettel
a gyermekekkel, és akkor ők csodára képesek.
Ezt senki sem tudja utánunk csinálni,
csak a jó óvoda a jó óvónőivel"
Egy ismeretlen óvónő

Óvodánk, az Eszterlánc Tagóvoda Eger város központjában, forgalomtól elzárt lakótelep közepén helyezkedik el.
1980-ban épült. Pozitív adottságaink, az óvoda jó megközelíthetősége, a zöld övezet, a város különböző pontjairól vonzza a szülőket, gyermekeket.
Gyönyörű, parkosított udvarral, fából készült "játékos sportszerekkel" csalogatja a kapun belépő kis óvodást.
Fedett terasz, 4 csoportszoba öltözővel, mosdóval, tornaterem a mozgásfejlesztés sok lehetőségével, önálló konyha, kiszolgáló helyiségek teszik egységessé az épületet.
A gyermekcsoportok összetétele általában homogén, illetve közel egykorú gyermekek közössége, de szükség esetén vegyes életkorú csoportszervezés is adódhat.

Apró csodák kéz a kézben című programunk erőssége az igazi partnerkapcsolat kialakítása, differenciált nevelő-oktató munka, az egészséges életmódra nevelés, testi nevelés, a testnevelés.

   Magyarország megújul

A Katica és Eszterlánc tagóvoda a Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott TÁMOP 3.1.5.-09/A-2-2009-0042.sz.pályázatával 6.118.120 Ft támogatást nyert. A projekt az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Projekt címe: Pedagógusok új szerepben a Katica és Eszterlánc tagóvodában. A pályázat keretében óvodánkból Penczuné Varga Emőke, a Katica tagóvodából Balázsi Sándorné óvodapedagógusok 2010.08.23-án megkezdték tanulmányaikat az egri Eszterházy Károly Főiskola Pedagógus szakán. A tanulmányaikat kiválóeredménnyel 2012.06.13-án teljesítették. Egyéni bánásmód, differenciált tanulmányszervezés szakterületen pedagógusi szakvizsgát szereztek.

Projekt leírása: Az óvodai pedagógiai programunkban kiemelten fontos a differenciálás, a tehetséggondozás, az egyéni bánásmód elvének alkalmazása.Lényeges feladatunk az iskolai tanulási zavarok megelőzése, a prevenció. Ennek érdekében szükséges a tehetséges, a szociálisan hátrányos, a még egy évet óvodában maradó gyerekek fejlesztése. A szakvizsgázott óvodapedagógusaink feladata ebben a munkában való részvétel és a feladatok koordinálása.

Kedvezményezett: Szivárvány Óvoda Eszterlánc Tagóvoda
Címe, elérhetősége: 3300 Eger, Remenyik Zs. utca 17. 06-30-749-5346
Közreműködő szervezet: ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. 1134 Budapest, Váci út 45. 06-1-273-4250 www.esza.hu

KezdőoldalÉszrevételek

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata
Minden jog fenntartva 2018 (c)